Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ten zlý  a krutý Putin by byl hlupák, kdyby něco takového dělal. Škodil by sám sobě. Putin je pořád neuvěřitelně PASIVNÍ! Přemýšlejte trochu!;-D

0 0
možnosti
TJ

Ruská blamáž. Su-25 na boeing střílet nemohl, nevyletí tak vysoko!!!!!!

Slova představitele ruské armády, podle nějž mohlo být malajsijské letadlo sestřeleno stíhacím letounem Su-25, vzbudila ihned nesouhlasné reakce expertů. Podle nich letoun Su-25 není konstruován na to, aby dokázal letět ve stejné letové hladině jako civilní Boeing 777. Pro ECHO24.cz to potvrdil mimo jiných i vojenský a bezpečnostní analytik Lukáš Visingr.

Náčelník hlavní operativní správy ruské armády Andrej Kartapolov v pondělí na tiskové konferenci prohlásil, že malajsijský let MH17 mohl být sestřelen ukrajinskou armádou. Mimo jiné uvedl, že ve stejné letové hladině jako malajsijské letadlo se pohyboval i letoun Su-25. 

„Pět kilometrů od boeingu se kromě toho pohyboval ukrajinský stíhací letoun Su-25, který pravděpodobně letěl směrem k malajsijskému letadlu. Ukrajinské vojenské letadlo se pohybovalo ve stejné letové hladině jako civilní Boeing 777,“ řekl Kartapolov. 

Toto prohlášení je plné nepřesností. „Za prvé se nejedná o stíhací letoun, ale o bitevní letoun. Má zcela jiné účely a nepoužívá se k sestřelení. Slouží jako podpora pro pozemní operace,“.

Podle Visingra letoun Su-25 sice nosí rakety typu vzduch-vzduch, ale používá je jen pro svoji vlastní obranu. Nemá totiž parametry pro předem plánované sestřelení letadla. Pokud by chtěla ukrajinská vláda sestřelit letadlo, použila by podle Visingra stíhačku, kterou ukrajinská armáda disponuje. Náhodné sestřelení ze vzduchu vylučuje. „Náhodou sestřelit ze země ano, ale ze vzduchu ne,“. Problematická je podle něj i rychlost. Bitevník Su-25 je totiž jen nepatrně rychlejší než Boeing 777, jeho pronásledování by bylo tedy velmi obtížné. Jako zcela nesmyslnou označuje informaci o tom, že byl letoun Su-25 měl letět ve stejné letové hladině. „Je nesmysl. Tak vysoko Su-25 nevyletí,“ dodává Visingr. Malajsijské letadlo letělo v okamžiku zásahu ve výšce přibližně 10 kilometrů, zatímco bitevník Su-25 může dosáhnout maximální letové hladiny sedmi kilometrů.

2 0
možnosti
Foto

Ano, je to mnohdy těžké číst. Ale je třeba akceptovat, že svoboda slova a pravda mnohdy jdou  proti sobě. Ovšem také platí, že svobodu slova lháři nezdiskreditují. Oni zdiskreditují sama sebe.

Pokud je někdo ochoten obětovat svou vlastní kreditibilitu za nějaký cizí zájem, je to sice nelogické, nepochopitelné, ale je to ryze jeho věc a jeho dobrovolná zátěž do budoucna.

0 0
možnosti
JP

Tma přede mnou, tma za mnou. Tak se dá charakterizovat dostupnost přesných informací, které jsou dnes úmyslně skrývány před veřejností. Naprosto jasný a nezkreslený obraz si vytvoříme až po zveřejnění snímků ze špionážních družic USA a Ruska. Teprve potom budeme mít jasno. Osobně se domnívám, že zádrhel je na straně Ukrajiny. Kdyby tomu bylo naopak, všechny dostupné záběry z družic bychom dávno měli, tak, jako jsme je měli z USA satelitů, když jsme  mohli pozorovat pohyby ruského vojska při ukrajinské hranici přímým přenosem. Náhle tento přímý přenos zkolaboval. Podle mého názoru je to úmysl. Něco se tutlá. A to jenom proto, aby se tajné služby dozvěděly, jaké panují ve veřejnosti nálady. Jde o to, zda-li je podpora veřejnosti operaci NATO na ukrajinském území reálná. Proto zmizely satelitní snímky. Hrajeme stafáž silám, které rozpoutají (v případě nadpoloviční podpory obyvatelstva Evropy) konflikt..Sloužíme jim jako pokusní králíci.

7 4
možnosti

Jak víte, že po příchodu separatistů ty černé skřínky ještě byly na místě dopadu?

6 3
možnosti
VL

Jsou věci, které jsou normální a pak jsou věci, které normální nejsou. Všechno má svou pravděpodobnost. Dokonce i to, že v prostoru, kde právě sedíte dojte k podivnosti, kdy se všechny molekuly plynů ve vašem okolí shluknou dva metry od Vás v jednom bodě a Vy se udusíte. Normální člověk počítá s normálními věcmi. Nenormální člověk vymýšlející neustálé podivné teorie a počítá s nenormálními věcmi. A opět jsme u té pravděpodobnosti. Proč fabulujete, když pro své fabulace nemáte jediný podklad? Protože jste recesista!

8 0
možnosti
  • Počet článků 108
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1702x
Názory se liší, ale někteří lidé tvrdí, že pocházíme z opice. Pokud to jde, rád na toto téma diskutuji.

Seznam rubrik